PERSETIAAN PENGAKAP MALAYSIA

Bahawa dengan sesungguhnya, saya berjanji dan bersetia yang saya dengan seberapa daya upaya, saya akan:-

Taat kepada Tuhan, Raja dan Negara
Menolong orang pada setiap masa
Menurut undang-undang pengakap

ASSALAMMUALAIKUM & SALAM 1 MALAYSIA

Selamat datang ke laman blog persatuan Pengakap Kelana Parit Raja. Diharap laman blog ini dapat membantu ahli-ahli pengakap pada semua peringkat usia. Kami ahli Kelana Parit Raja amat berbesar hati untuk memberi segala pertolongan yang anda perlukan. Sekira ada persoalan mengenai pengakap,luahkan sahaja kepada kami dan insyaAllah kami akan membantu anda sejajar dengan cogankata kami "BERKHIDMAT".

LAGU PENGAKAP MALAYSIA

Rabu, 12 Januari 2011

TAHNIAH: IBU PEJABAT PENGAKAP SEDUNIA BERPINDAH KE MALAYSIA


BRAZIL:  11 Januari 2011, (Petikan dari laman blog Pasukan Latihan Negeri Johor). Merujuk kepada petikan dari Utusan Malaysia yang bertarikh 4 Januari 2011. Hari ini kita telah disampaikan dengan satu berita gembira dari WORLD SCOUT CONFERENCE ke- 39 di Brazil. Dari maklumat awal yang kita terima, Ketua Menteri Melaka berkata Ibu Pejabat Pengakap Sedunia akan berpindah ke Malaysia. Tahniah kami ucapkan kepada seluruh anggota Persatuan Pengakap Malaysia. MALAYSIA BOLEH!
“TOGETHER WE MAKE IT HAPPEN”

3 ulasan:

 1. sanjatty santong30 Januari 2011 9:15 PTG

  tahnia ats kejayaan memindahkan ibu pejabat sedunia di malaysia,,.saya pengakap laut dari daerah kudat sabah,kini menetap di johor bahru,.jadi dimana saya boleh mendaftar,.dan bolehkah saya membawa kepemimpinan saya dari sabah ke sini,...tq..

  BalasPadam
 2. Boleh Sanjatty Santong, disebabkan tuan berada di johor bahru, tuan boleh mendaftarkan diri bersama2 PPM Daerah Johor Bahru. Tuan boleh menghubungi En. Mohd Khairi Bin Jailani (DC Johor Bahru) di No 46, Jalan Padi 1, Bandar Baru Uda, 80200,
  Johor Bahru, Johor, MALAYSIA

  Fax: +607-2324969
  Email: hq@scoutsjb.net
  www.scoutsjb.net

  BalasPadam
 3. saya sanjatty,..trima ksih tuan,..untuk memudahkan pengurusan ini no. hpn saya,..013-8732989,.kalau boleh tuan kelana A parit raja hubungi saya,..banyak hal yang saya mahu bincangkan dengan tuan,...ataupun hantar SMS sahaja,saya akan buat panggilan nanti,..tq,..

  BalasPadam