PERSETIAAN PENGAKAP MALAYSIA

Bahawa dengan sesungguhnya, saya berjanji dan bersetia yang saya dengan seberapa daya upaya, saya akan:-

Taat kepada Tuhan, Raja dan Negara
Menolong orang pada setiap masa
Menurut undang-undang pengakap

ASSALAMMUALAIKUM & SALAM 1 MALAYSIA

Selamat datang ke laman blog persatuan Pengakap Kelana Parit Raja. Diharap laman blog ini dapat membantu ahli-ahli pengakap pada semua peringkat usia. Kami ahli Kelana Parit Raja amat berbesar hati untuk memberi segala pertolongan yang anda perlukan. Sekira ada persoalan mengenai pengakap,luahkan sahaja kepada kami dan insyaAllah kami akan membantu anda sejajar dengan cogankata kami "BERKHIDMAT".

LAGU PENGAKAP MALAYSIA

Ahad, 6 Februari 2011

PERGINYA SEORANG TOKOH PENGAKAP NEGERI JOHOR

JASAMU DIKENANG


Saturday, February 5, 2011

Tuan Haji Hamidon bin Harun mantan Pesuruhjaya Pengakap Negeri Johor telah kembali ke rahmatullah pada 5 Februari 2011 lebih kurang pukul 12.30 malam di Hospital Pakar Ampang.

Jenazah almarhum akan disembahyangkan di Masjid Taman Tun Razak Ampang, dan akan dikebumikan di tanah perkuburan KOSAS pada 6 Februari 2011.

 Seorang tokoh Pengakap negeri Johor yang aktif dan disegani. Beliau seorang yang berpewatakan lemah lembut tetapi tegas, dan tetap pendirian. Walaupun beliau mempunyai masalah kesihatan iaitu penyakit jantung, semasa hayatnya beliau masih berupaya memikul tanggungjawab sebagai Pesuruhjaya Negeri Johor selepas mantan Tn Hj Ibrahim bin Junid dilantik sebagai ahli Majlis Persekutuan Pengakap Malaysia.

Apabila segala tugas yang telah diamanahkan ke atas beliau telah selesai serta berpuas hati dengan organisasi PPMN Johor yang telah mantap, maka ketika itu beliau membuat keputusan untuk menyerahkan jawatan Pesuruhjaya Negeri kepada Tn Hj Yaacob bin A Karim hingga sekarang.

Perginya almarhum merupakan satu kehilangan besar bagi PPMNJ. Jasa dan bakti yang telah beliau sumbangkan pasti tetap dikenang buat selamanya.


Al-Fatihah

Semoga roh almarhum dicucuri rahmat serta ditempat bersama-sama orang yang beriman dan para solihin.

1 ulasan:

  1. maklumat yg disiarkn ada sedikit kesalahan...
    arwah telah disahkan meninggal dunia pd jam 1220 pg 6 FEB 2011..
    AL-FATIHAH..
    ~CUCU ARWAH

    BalasPadam