PERSETIAAN PENGAKAP MALAYSIA

Bahawa dengan sesungguhnya, saya berjanji dan bersetia yang saya dengan seberapa daya upaya, saya akan:-

Taat kepada Tuhan, Raja dan Negara
Menolong orang pada setiap masa
Menurut undang-undang pengakap

ASSALAMMUALAIKUM & SALAM 1 MALAYSIA

Selamat datang ke laman blog persatuan Pengakap Kelana Parit Raja. Diharap laman blog ini dapat membantu ahli-ahli pengakap pada semua peringkat usia. Kami ahli Kelana Parit Raja amat berbesar hati untuk memberi segala pertolongan yang anda perlukan. Sekira ada persoalan mengenai pengakap,luahkan sahaja kepada kami dan insyaAllah kami akan membantu anda sejajar dengan cogankata kami "BERKHIDMAT".

LAGU PENGAKAP MALAYSIA

Selasa, 14 Ogos 2012

UCAPAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1433H


Sempena bulan Syawal yang bakal tiba ini, kami seluruh anggota  
PASUKAN PENGAKAP KELANA ZON PARIT RAJA (PPKZPR) 
mengucapkan:


Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin 
 
Dikesempatan ini, kami menyusun sepuluh jari memohon maaf diatas kesalahan, kesilapan dan keterlanjuran kami pada semua, khususnya ahli Persatuan Pengakap Malaysia (PPM) Negeri Johor. Semoga dengan keberkatan bulan yang mulia ini dapat mengeratkan lagi ikatan dan hubungan kekeluargaan diantara kita. InsyaAllah

Kami juga ingin berpesan agar berhati-hati dijalanraya. Sentiasa amalkan sifat sabar, bertimbang rasa dan berhemah semasa ke destinasi masing-masing. Semoga semuanya selamat sampai pergi dan balik.

Buat adik-adik Pengakap Kanak-Kanak (PKK) khususnya tahun 6, abang dan kakak kelana ingatkan jangan berseronok sangat menyambut hari raya, jangan lupakan pelajaran, kerana selepas raya anda semua akan menghadapai peperiksaan UPSR. Doa kami semoga berjaya. InsyaAllah.

“Selamat tinggal Ya Ramadhan, semoga kita akan bertemu lagi tahun hadapan”

Tiada ulasan:

Catat Ulasan